Om mig

Kortfattat: Jag föddes 1976 i Falun, spenderade min barndom i Östergötland och tonåren i Blekinge. Pluggade sedan i Linköping där jag träffade min fru. Vi drog till Dalarna och sedan 2005 bor jag i Borlänge med min familj. Till vardags är jag specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatri och har de senaste åren framförallt arbetat med barn och ungdomar placerade på behandlingshem och i sluten ungdomsvård. Jag har länge varit politiskt aktiv i arbetarrörelsen, även om aktivitetsgraden varit låg under en tid.

När jag var runt tjugo drömde jag om att bli författare, men förutom några små inledningar till noveller och någon enstaka dikt så bidde det inget med det. Jag blev politiskt aktiv och gick in för det med hull och hår, började jobba, blev pappa och livet rullade på. Författardrömmarna bleknade och åren gick. 

Var väl fyrtio och något år. Funderade på livet. På om det var något jag skulle ångra att jag inte gjort när jag väl hamnade på bädden. Svaret var självklart. Skriva.

Så jag läste Stephen Kings "Att skriva" och satte igång. Resultatet blev Bita den hand som slår. Om jag nu är författare eller ej, det vet jag inte. Men det spelar ingen större roll. Jag började skriva och märkte att det gjorde mig glad. Så jag kör på.