Omslag: John Eyre. Bild: Daniel Eyre.
Omslag: John Eyre. Bild: Daniel Eyre.

BITA DEN HAND SOM SLÅR

Det börjar oftast mitt på dagen. Män i kostym som passar på att slinka in till Våningen under lunchen. Sedan fortsätter det. Vardagar kan hon ibland lägga sig redan vid midnatt, helgerna vill hon inte ens tänka på.

I en fashionabel lägenhet i Stockholm väntar rumänskan Viorica, fångad i prostitution och instängd mot sin vilja. Det enda hon kan göra är att betrakta livet utanför fönstret och vårda sina minnen. Inom sig bär hon på något mer - en uråldrig släkthemlighet som kräver blod.

När en sadistisk kund våldför sig på henne vaknar myten från hennes hemland till liv och korsar verklighetens vägar. Men hon är inte ensam. Det finns fler därute. Fler som söker ett nytt liv. Fler som kräver hämnd.

Bita den hand som slår är en berättelse om att slå tillbaka - men också om att skydda det man älskar. Det är en roman där verklighetens vittnesmål formas till en mörk saga och tar vampyrmyten från gamla tiders Rumänien till det moderna Sverige, där prostitution och trafficking pågår mitt ibland oss.

"Wolgasts roman är intressant och skrämmande /.../ En del av bokens intäkter går till en ideell organisation som hjälper kvinnor ut ur trafficking och prostitution."BTJ-häftet nr 19, 2020. Lektör Nils Ahnland

"En väldigt lyckad debutroman /.../ välskriven och spännande. /.../ Henrik Wolgast lyckas uppdatera en klassisk myt med rå verklighet på ett kongenialt sätt. Det är två teman som gifter sig väl med varandra, utan att det känns krystat eller konstruerat." Recension i Dalarnas Tidningar 21/10-20.

"Henrik Wolgasts författardebut imponerar. Han skriver med driv och konstruerar en skrämmande intrig om våld, svek och hämnd" DAST Magazine 20/10-20

En del av intäkterna från försäljningen av boken går till den ideella organisationen Talitas arbete med att hjälpa kvinnor ut ur prostitution och trafficking. 

 Bita den hand som slår är min debutroman och släpptes 2020-10-21. Finns också som ljudbok och e-bok.

Provläs boken här. Länk till förlaget här. Köp boken på förlaget, via sedvanliga återförsäljare på nätet eller på din bokhandel.