Bokbloggsrecensioner

02.01.2021

På bla Instagram finns många trevliga bokbloggar av bokälskare som läser och recenserar böcker. Bita den hand som slår har hittills fått flera recensioner av bokbloggare som jag samlar i länkar nedan:

@enkoppoenbok: "Det här något så unikt som en skräckis med avsevärt socialt och mänskligt djup ... Det här är så bra! Wolgasts bok är utan tvekan en av de bästa som jag läst i genren, inte bara 2020, utan genom tiderna." Betyg 5/5.

@dianas_bokhylla: "Redan på första sidan griper boken tag i mig och håller mig kvar i ett järngrepp ... Vilken bok! Wolgast lockar skickligt fram hela mitt känsloregister och då Viorica släpper lös besten inom sig sitter jag och ropar inombords efter mer blod! Läs den!" Betyg 4/5.

@stinas_boksida: "Detta är en riktig skräckroman med våld, svek, hemligheter, skräck och hämnd, men även mycket spänning. Katjas och Vioricas öden kommer till slut vävas samman. Boken skildrar trafficking på ett trovärdigt sätt, ett viktigt ämne. Det gör ont i mig att läsa om dessa stackars tjejer."

@agnethas_boktips: "Ny författare som jag definitivt kommer att följa. Den här boken ville man bara läsa till sista sidan, för man ville veta mera." Betyg 5/5.

Jag blev också väldigt glad för omdömet som fantasyförfattaren @annahnozlin lade ut i sitt flöde: "Jag rekommenderar 'Bita den hand som slår' till alla som gillar 'Låt den rätte komma in' av John Ajvide Lindqvist, men som vill ha något nytt och snäppet vassare. Henrik Wolgast ger misshandlade kvinnor och traffickingoffer ett ansikte. De blir människor med vänner, familj och framtidsdrömmar. Inte bara en siffra i statistiken. Karaktärerna lever kvar tillsammans med en, och även när jag lagt boken åt sidan kommer jag på mig med att tänka på och känna med dem."